[UPDATE] JAARCLUB “BOULE NOIRE” 1966

Eerste jaren van de Leidsche Jaarclub Boule Noire
Na een enerverende en vermoeiende Groentijd in september 1966 moesten er door de ongeveer 300 foeten, jaarclubs gevormd worden binnen het Leidsch Studenten Corps (LSC). Er moesten eerst clubkernen van ongeveer 10 heeren gevormd worden.

Onze 1ste kern bestond uit de volgende Heeren:
– Peter Andreoli
– Guus Bloem
– Rudolf de Blij
– Bob Bölger
– Job Gregory
– Kees van Kuijk
– Hans Lippmann
– Hans Nortier
– George Padberg
– Ted van der Valk
– Jan Hein Wijers

De 2e clubkern had de volgende Leden:
– Jan Aart Baan
– Jaap de Bruijne
– Menzo Bunge
– Joris Demmink
– Erik van Emden
– Rob Funcke
– Menno Horning
– Bernd Seckel
– Siemen Sleeswijk Visser
– Hans Vrijland

Na wat heen en weer gekonkel fuseerden deze 2 clubkernen tot één Jaarclub die als naam kreeg BOULE NOIRE. Deze naam en het logo werd door Hans Vrijland voorgesteld. Het Jaarclublied werden door Job en Rob gecomponeerd.

Wegens het overlijden van een jaargenoot (Alexander Furnee) tijdens de schelpenkarren tocht tussen Katwijk en Noordwijk werden alle 1ste jaars clubs van het LSC tegelijkertijd geïnaugureerd op eind November 1966. Het 1ste clubbestuur bestond uit:
– praeses Hans Nortier
– ab-actis George Padberg
– quaestor Rudolf de Blij

Sociëteits Commissaris Olaf Penn werd onze clubmentor.

Tijdens ons eerste lustrum Sempre bal in het Concertgebouw te Amsterdam moesten wij de coulissen onder de orkestbak versieren. Onder de artistieke bezieling van Rob Funcke werd deze ruimte in het Parijs van Renoir om getoverd. We wonnen daardoor de 1ste prijs voor de beste versiering.

Vlak voor de Kerst na de duinloop tussen Katwijk en Noordwijk gingen 12 clubvriendjes in roeitraining bij de SRV Njord. De overigen Boule Noire leden moesten dus ‘s-avonds de eer op Sociëteit hoog houden. Op de Hollandia roeiwedstrijden te Alphen aan de Rijn wisten Rob Vriesendorp, Jaap de Bruijne en stuurman Peter Andreoli een blik te sleuren in de overnaadse twee. Op de westelijke roeiwedstrijden te Haarlem werd een 1ste jaars acht met aan boord Hans Nortier, Bob, Hans Lippmann en Peter tweede achter het Spaarne.De overnaadse twee pakte wederom het goud. Op de Varsity werden ze 2e achter Laga.

We hebben in 1967 als 1stejaars 2 sociëteiten, Phoenix te Delft en Vindicat te Groningen, bezocht waar je behoorlijk brak in de vroege ochtend van terugkwam om meteen door naar college of practicum te gaan.
In ons 2e jaar gingen Bob Bölger (UvA) en Menno Horning (THT) elders studeren. Jan Aart ging werken bij Van Ommeren. Er kwamen 3 nieuwe leden bij: Gerhard Diephuis, Dirk Erdbrink en Joris Koch.

Op het roei front werden in 1968 de volgende successen geboekt:
Peter wist de Tweede jaars Acht met aan boord Kees, Siemen en Jan Hein naar de overwinning van de Head of the River te sturen in de 3e divisie (tijd 26min,49sec),
Kees en Siemen wisten nog 5 andere blikken te behalen in de vier of acht o.a. op de Varsity, Argosprint, Ostende, ….

Ons 1ste dies werd groots gevierd: Per vliegtuig!! van Schiphol naar Eindhoven daar o.a. het Evoluon bezocht waar Ted van der Valk bijna de 1 miljoenste bezoeker was. Uiteraard nodigden wij ons zelf uit om deze mijlpaal met het Evoluon mee te vieren. Hierna gingen we al aardig lam het centrum van Eindhoven onveilig maken o.a. met een rugby bal. Vervolgens retour naar Amsterdam en Sociëteit Minerva (SM).
Andere diesen die vermelden waardig zijn; gingen naar de Koninklijke Marine te Den Helder met een prima Indonesische rijsttafel aan boord van een fregat: naar Scheveningen-Haven waar we scheep gingen op een kotter om te vissen op schol en makreel. Het aantal Boule Noire-leden met zeebenen (niet-groen/geel uitgeslagen) waren op een hand te tellen desondanks wisten we aardig wat vis te vangen die we mee naar SM namen alwaar de koks er  een heerlijke vismaaltijd van bereiden.

In 1970 zaten Hans Nortier(praeses), George en Siemen in de Bijstand.

Het baantjes jagen leverde de Boule Noire leden de volgende klussen op:
1. Lustrumcommissie 70, Hans Nortier, ab-actis;
2. SRV Njord, Kees, ab-actis, Gerhard ab-actis Technische Commissie;
3. Leidsche studenten Alpenclub, Gerhard, ab-actis;
4. Eigen Huis Commissie, Jan Hein(69), lid en Peter(70), quaestor;
5. Dispuut Serva Fidem, Joris Demmink, president;
6. Dispuut India Orientalis, Jaap, commissaris Apa itu;
7. Dispuut Gauja, Joris D., Gooise boer;
8. Stuurliedengenootschap Naucrates, Peter, secretaris-op-de-penning-zitter;
9. Gezelschap Coq Hardi, Job, thesaurier;
10. L.S. Rugby Gezelschap, Jaap, hon.secretary;
11. L.S. scharesliep gezelschap. Motto: bot zijn ,beter worden. Jaap,gilette;
12. Comite herstel Minerva, Joris D.,praeses en Hans N., quaestor;
13. Jaar Quaestor 1966, Guus;
14. Lustrumcommissie Augustinus 1970. Hans Lippmann, quaestor.

In 1968 nam Kees het praeses stokje van Hans Nortier over en werd Guus Bloem quaestor. Rudolf verliet onze club toen hij afstudeerde. Rob Funcke verruilde Boule Noire voor de jaarclub MacIntosh.
In 1968 mochten we als Boule Noire barkeepen te Aerdenhout op het lustrum van het Amsterdamsche studenten corps met kanarie gele overhemden als feestelijke outfit. Het werd een waar bacchanaal.
In 1970 hielden we op societeit Minerva  ons 1ste en enige PA-ZONEN diner met ongeveer 15 vaders en 1 schoonvader!
In onze eerste jaren waren we bij verschillende families te gast:
Van der Valk te Bergen op Zoom, Andreoli, Lippmann,Sleeswijk Visser en Diephuis te ‘s-Gravenhage, Koch te Roermond, etc.
In 1971 werd Joris Koch praeses van Boule Noire en zwoer hij Wodkater definitief af.
Begin jaren 80 nam Siemen het stokje van Joris over en is tot op heden onze praeses.

Trouwerij BN

Boule Noire in de jaren 70

De zeventiger jaren kenmerkte zich op 4 fronten:

Het afstuderen
De rechtenstudenten Joris D., Hans L., Kees, Bernd, Erik en Jaap werden meester of doctorandus.
De medicijnmannen Joris K., George, Siemen, Hans N., Hans V., Guus en Jan Hein behaalden hun doktersbul. Op Joris K.(huisarts) na gingen zij zich specialiseren: orthopedie, Siemen en Guus, neurologie, George, radiologie, Jan Hein, Hans V., oogarts en Hans N., interne geneeskunde.  In de wis &natuurwetenschappen studeerden Job (wiskunde), Gerhard (geologie) en Peter (biologie) af. Menno studeerde af als Twente techneut. Rob werd drs in de sociologie.
Drie leden haalden de eindstreep niet. Hans N., George en Peter vervolgden hun studie met een promotie onderzoek en behaalden hun doctors titel. George werd later benoemd tot professor in de Neurologie te Nijmegen. Hans N. werd in Leiden benoemd tot hoogleraar Oncologie. De Boule Noire leden kregen allemaal een goede baan. Al met al een zeer goede score voor de Boule Noire leden.

Het Trouwen
De Boule Noire leden kregen nestel drang. Erik en Marie-Louise beten in 1971 de spits af, gevolgd door Peter & Noor en Jan-Aart & Welmoet in 1972. Bij het trouwen van Boule Noire leden werd een nieuw mos in gebruik genomen: een ketting met een zwarte bal ( a la de Daltons) werd om de enkel van de bruidegom vastgeklonken en de sleutel werd pas vóór de huwelijksnacht aan de lieftallige bruid gegeven. Slechts bij Jan Hein & Marian liep dit fout en moest de smid  aan de bedstee komen!! Er volgden nog 13 huwelijken en later ook 3 echtscheidingen. Vrijgezel bleven Joris D. en Kees.

De Boule Noire kids
In 1973 was Edwin, de 1ste boorling van Peter & Noor en van Boule Noire. Onze jaarclub was zeer productief wat uiteindelijk resulteerde in 44 BN-kids in de jaren 70 – 90. Deze kinderen leerden elkaar beter kennen op de Zomerdiës, zie verder.

Het roeien op de dies
Zodra we onze dies in November meer in Leiden gingen vieren, besloten we omdat we een echte roeiers jaarclub waren om ‘s-middags 1-1.5 uur te gaan roeien bij Njord of een bevriende roeivereniging. We roeiden in de acht of naar de Knip(Leidschendam) of naar Katwijk. Na afloop was er een borrel met het bestuur van de SRV Njord. Deze roei traditie wordt heden ten dage nog steeds in ere gehouden.

Zomerdies drenthe

Overzicht Zomerdiës Boule Noire 1979-2010
Bij de zomerdiës werden de partners en kinderen (44!!) uitgenodigd
1. zomer 1979: Joris en Marise Koch te Apeldoorn, want Emily werd 1 jaar.

2. 1980 t/m 1982: geen zomer- activiteiten.

3. zaterdag 28 mei 1983: Guus en Berthel Bloem te Almelo:
Het zwembad in de mooie en grote tuin was een echt waterballet, de zelf gerestaureerde antieke auto (Citroen?) werd geshowd door Bernd en de fietstocht door Almelo en omgeving was een groot succes.

4. zomer 1984: Hans en Astrid Vrijland te Zevenbergen. Ook met zwembad.

5. vrijdag 29 juni 1984: 34ste Lustrum van Societeit Minerva.
Het diner bij Hans en Helma Lippmann, daarna galafeest in Societeit Minerva.

6. zomer 1985: Guus en Berthel Bloem te Almelo. Met huifkartocht.

7. zaterdag 24 mei 1986: Jaap en Valeska de Bruijne te Aerdenhout.
Menno liep dwars door de kraakheldere glazenpui, gelukkig liep alles goed af.

8. zomer 1987:  Hans en Josien Nortier in Badhotel Zeeduin te Walcheren.
Heerlijk zwemmen in de Westerschelde waar de zeeschepen vlakbij voeren.

9. zaterdag 28 en zondag 29 mei 1988: Wederom in Badhotel Zeeduin maar nu een heel weekend waardoor de kinderen elkaar beter leerden kennen.

10. zomer 1989: 35ste lustrum Sociteit Minerva.

11. zaterdag 19 mei 1990: Kasteel Staverden,op de Veluwe, ca. 4 km van Elspeet georganiseerd door Joris & Marise. 2 uur boswandeling o.l.v.een boswachter, zeer leerzaam.

12. zaterdag 1 juni 1991: Het huifkarcentrum, Apeldoorn. ‘s-middags een huifkartocht door de Apeldoornse bossen.

13. zondag 31 mei 1992: de Hollandsche Biesbosch, Dordrecht. ‘s-middags een boottocht met fluisterboot gevolgd door een bezoek aan het bever-observatorium.

14. zaterdag 15 mei en zondag 16 mei 1993: Georganiseerd door Gerhard en Stieneke Diephuis in Gasselte, Drenthe, recreatiepark, voorlopig laatste zomerdies. Een zeer geslaagd zomerdies in het mooie Drenthe.

15. vrijdag 2 juli 2004: 38ste Lustrum van Sociteit Minerva. Het gala-diner in restaurant Allemansgeest met 20 personen. Onder leiding van Joris Koch een prachtige presentatie van onze wintersport-foto’s: 2001, Crans Montana (Zwitserland) en 2004, Chalet les Coches, Les Coches (Frankrijk).

16. zaterdag 4 juli 2009: 39ste Lustrum van LSC Minerva met wederom een gala-diner in restaurant  Allemansgeest te Leiden.

Boule Noire 9e lustrum te spa_2011


Overzicht 7 Boule Noire wintersportvakanties

1. Morzine-Avoriaz, Frankrijk.
Hotel Champs Fleuris, 3 sterren, situé au pied des pistes. Piscine couverte chauffée 28 graden
Periode: vrijdag 21 t/m zondag 30 maart 1994.
Vervoer: trein met tussenstation Aix-les Bains.
Aantal: 12 personen. Joris D. kiest voortreffelijke wijnen wat onze rekening tot ongekende hoogte opstuwde. Uiteindelijk konden we voor dit bedrag met het hele gezin op wintersportvakantie!!

Donderdag 27 maart 1994: met Jean-Marie & Véronique Michaud maakten wij een schitterende Ski-rondtocht: Eerst piste le mur, daarna lunch in Champoussin. Via Morgins et les Lindarets terug naar ons hotel. ‘s-avonds danste Siemen met onze charmante gastvrouwe Véronique.

Vertrek: zaterdag 29 maart, maar het busje kwam te laat. Daarom haalde de chauffeur diverse malen levensgevaarlijk in, bij voorkeur in de bochten. Bij het station reed hij net onder de slagboom door. Daardoor haalde wij precies onze trein. Eind goed, al goed

2. Crans-Montana, Zwitserland; 160 km pistes.
Chalet Isabella via Châtel reizen. Het chalet ligt goed, is niet luxueus en is groot: 18-24 bedden
Periode: vrijdag 12 t/m zondag 21 januari 2001.
Vervoer: trein 7 personen, auto 5 personen en vliegtuig 3 personen.
Aantal;  15 personen inclusief Gerhard, Job en George. Literatuur: Hans N. en Erik lezen Kuifje.

Langlauf: eerst oefenen beneden.

Woensdag 17 januari. Plaine Morte, dwz. dode vlakte, ligt op 3.000 meter: Voor de langlaufers, George en Job, doodvermoeiend. Voor de skiers wacht een grandioze afdaling met een hoogteverschil van 1500 m.
Deze skipiste is daarmee een van de langste van Europa.

Woensdag 17 jannuari 18.00-20.00 uur: Curling. Wij speelden fanatiek 4 wedstrijden.
Vrijdag 19 januari 19.00-21.00 uur: Fondue de fromage. daarna bonte avond.

3. Les Coches, La Plagne, Frankrijk; 210 km pistes en Paradiski: 420 km pistes
Chalet: le Nionsene via Châtel Reizen. Ouderwets chalet vlakbij lift en piste.
Gastheer-vrouw: Frank & Simone. Hebben nu een eigen chalet in Oostenrijk.
Periode: 6 t/m 13 maart 2004.
Aantal: 12 personen.

Dinsdag 9 maart: Bernd gaat met het Opeltje van Frank naar het vliegveld Geneve om in Holland zaken te doen. De benzine plus fooi is (bijna) duurder dan de vliegreis.

Donderdag 11 maart: Siemen, Joris en Hans Lip gaan off piste wat bijna mis ging. Daarna een traverse.
‘s-Avonds sprak Jan-Hein in een leuke speech ons vermanend toe.

Vrijdag 12 maart, 21-22.00 uur: Bonte avond met groentijdliederen o.a. Fina de floepflap en cowboy Klaas. Vele dierbare herinneringen aan onze groentijd en diesvieringen werden opgehaald.

Zaterdag 2 juli: Lustrumdiner in Restaurant Allemansgeest waarbij mooie wintersportfoto’s van 2001 en 2004 getoond werden.

4. Les Coches, La Plagne, Frankrijk; 210 km pistes en Paradiski: 420 km pistes
Periode: zaterdag 3 maart tm zaterdag 10 maart 2007
Gastheer-vrouw: Paul Wouters & Diela Vissers. Paul was een prima kok en leerde ons pesto’s maken.
Aantal: 11 personen.
Vervoer: skiThalys tot aan station Landry, Frankrijk.

De hele week hebben wij fantastisch weer gehad en het hele skigebied van la Plagne & les Arcs afgeskied. Woensdag 7 maart met raquette/sneeuwschoenen ruim een uur geklommen naar een raclette restaurant. De terugtocht ging met fakkels, zeer feeëriek.

Zaterdag 10 maart: Wandeling met Jaap naar een gehucht onder les Coches.
Alleen Joris K. en Hans Lip gingen skien waarbij Hans een enkelblessure opliep.

Zaterdag 29 april 2007 , Feest Hans Nortier, 60 jaar, in panorama Tulipland(Z-H) met prachtige wintersportfoto’s.

5. Morzine-Avoriaz: Les Portes du Soleil, Frankrijk : 650 km pistes.
Het kristalchalet Le Benon ligt aan de piste. (Zie brochure Wens Chalets, 2009-2010, blz.29.)
Vervoer: Transavia-vliegtuig Rotterdam-Geneve; met speciale beenruimte voor Jan-Hein.
Periode: 6 t/m 13 februari 2010.
Aantal: 12 personen inclusief Job.

7, 8 en 9 februari: zonnig: les Gets et Avoriaz. De niet-skiers maken mooie wandelingen. Peter probeert het langlaufen/ski au fond uit.

10 februari: ’s-Middags maakten wij met raquettes een indrukwekkende natuurwandeling van 3.5 uur onder leiding van een Franse gids, terwijl het hard sneeuwt.

12 februari: minus 20 graden. Wij skieden naar Les Crosets, la Suisse.
‘s-Avonds bonte avond met kado’s voor het Boule Noire-Bestuur waarvoor hartelijk dank.

6. Wintersport 2011, Chatel, Frankrijk
Periode: zaterdag 12 t/m zaterdag 19 februari 2011.
Chalet Pom de Pin, te Châtel: schattig, sfeervol en knus, maar wat klein.
Gastvrouwen: 2 charmante jonge dames: Heleen en Diane.
Aantal personen; 8. Guus, Jaap, Joris, Hans L en N, Siemen, Bernd en Jan-Hein.
Kamerindeling: Dit keer kreeg Bernd de VIP-room.
Jaap sliep eerst op een bank in de overloop. Na vertrek van Bernd kreeg hij de mooiste kamer.
Kees had eerst wintersport in Davos. Vandaar reed hij naar ons toe en verbleef enige dagen bij ons.

Woensdag 7 maart is de zgn. vrije avond voor Wens Chalets.
Conform hun advies hebben wij heerlijk gedineerd in een restaurant, 1e verdieping;
Fondue Savoyarde met een heerlijke witte wijn.
Ski-helmen; dit jaar had bijna iedereen een helm gehuurd behalve Siemen.

Overzicht tochten
De hele week hebben wij mooie tochten gemaakt.

Zaterdag 12 t/m woensdag 16 februari was het lekker weer.

Donderdag 17 en vrijdag 18 februari was het extreem koud: minus 20 graden met een snijdende wind.
Goed ingepakt hebben wij toch heerlijk geskied.

Donderdag 17 februari hebben enige waaghalzen de muur afgeskied.
Het waarschuwingsbord vermeldt: danger de mort. Het middenstuk pal onder de skilift was puur zwart ijs van 100 meter lang. Levensgevaarlijk. Daarom hebben wij een traverse gemaakt. Dit bleek later een briljante zet te zijn.
Twee weken later verongelukte een Nederlandse dame op het middenstuk. Gelukkig is ons avontuur goed afgelopen.

7. Wintersport 2012, les Gets, Frankrijk
Periode: zaterdag 3 t/m zaterdag 10 maart 2012.
Le vieux chalet, les Gets, met open haard en sauna. Op advies van Tim en Tom,  onze gastheren in Morzine 2010, heeft Boule Noire dit chalet geboekt.
Gastheer en gastvrouw: Marcel en Nelly met de heerlijke taart bij aankomst.
Aantal personen 8. Jaap, Menno, Joris, Hans L en N, Siemen, Bernd en Jan-Hein.
Guus vliegt wel met ons mee, maar prefereert een familie-wintersport in Zwitserland.

Kamerindeling.
Siemen had niets aan het toeval overgelaten en een schitterende kamerindeling gemaakt. Bravo.
Ski-helmen: in de sportzaak tegenover de lift kocht (bijna) iedereen een helm. Chapeau bas!

Tochten: Vanuit ons chalet hebben wij relatief veel geskied op de Mont Chery.
De sneeuw was goed en de pistes waren leeg.
Het restaurant met de beroemde kip, Chicken tonight, sloeg werkelijk alles. Zie link met foto’s.
Hans N. was onze ideale gids. Hij kent het gebied op zijn duimpje en heeft geen skikaart nodig.

Woensdag 7 maart: tocht naar Zwitserland.
Wederom gingen enige waaghalzen le mur Suisse af. Maar dit keer ging het echt (bijna) mis.
Hans L. verloor op het steilste stuk, zwart ijs, zijn rechterski en gleed 10 meter omlaag.
Gelukkig kon hij weer op zijn linkerski staan, maar de andere ski was echt onbereikbaar.
De hellingshoek van de eerste 100 meter is namelijk 76 graden, aldus de website.
Een Franse topskier heeft na 5 minuten zijn rechterski opgehaald en Hans verder begeleid.
Hans N. trakteerde bij het eerste de beste restaurant op koffie.
Daarna skieden wij naar Morgins en hebben wij in de zon geluncht, maar de verbindingslift was stuk.
Dus, dezelfde route terug, maar dat vonden wij niet erg.
Om 16.00 uur Morzine, aansluiting gemist, daarom koek en zopie genomen.
‘s-avonds hebben wij in een gezellig restaurant Fondue Savoyarde gehad.

Vrijdag 9 maart: 9.00 – 12.00 uur. Les raquettes onder leiding van Bertrand.
Eerst hadden wij een sneeuw-wandeling door het bos, daarna een open vlakte.
Onze gids Bertrand haalde een professionele verrekijker tevoorschijn.
Door zijn apparaat konden wij vele chamois, gemzen zien.
Vele Boule Noire-leden hebben  prachtige foto’s genomen via zijn verrekijker, zie foto link 2012.
‘s-avonds heeft Siemen een afscheidscadeau aan Marcel en Nellie overhandigd.

Boule Noire 9e lustrum te spa2_2011

Bron: Website Boule Noire – 2010

____

Jaarclub Boule Noire 1966
Hieronder vind u de complete ledenlijst van de jaarclub “Boule Noire” van het Leidsche Studenten Corps, aankomstjaar 1966.

Andreoli
Dr P.M. (Peter) Andreoli
Heertgank 3, 4841 CM  Prinsenbeek

Dr. A.T.J. (Guus) Bloem
Jura 31, 7607 RE  Almelo

Mr J.D. (Jaap) de Bruyne
Spechtlaan 9, 2111 GH  Aerdenhout

demmink
Mr. J. (Joris) Demmink

Riouwstraat 13, 2585 GP  Den Haag

Diephuis1
Drs. G. (Gerhard) Diephuis
Delfland 11, 9405 NJ  Assen

Emden2
Mr. E.L.A. (Erik) van Emden
Wilhelminapark 55, 3581 NN  Utrecht

Drs. J.A. (Job) Gregory
4 Rue Oscar Roty, Parijs 75015, Frankrijk

DEN HAAG - MIBITON - PORTRETTEN
Ir. M. (Menno) Horning
Bentinckstraat 150, 2582 TA  Den Haag

koch
Dr. J.F.L.M. (Joris) Koch
J.C. Wilslaan 1, 7313 HK  Apeldoorn
Rhotia Valley, Tanzania
http://www.rhotiavalley.nl

Kuijk
C.C. (Kees) van Kuijk
Plantagekade 28, 1018 ZV  Amsterdam

Lippmann
Mr. J.J.M. (Hans) Lippmann
Maurits De Brauwweg 20, 2597 KD  Den Haag

Nortier1
Prof. Dr. J.W.R (Hans) Nortier
Zuidwerfplein 15, 2594 CT  Den Haag

GV__01
Prof. Dr. G.W.A (George) Padberg
Wilhelminasingel 26, 6524 AM  Nijmegen

Seckel
Mr. B.A. (Bernard) Seckel
Horndijk 29, 1231 NX  Loosdrecht
http://www.quorecapital.com
B.A. Seckel BV

Sleeswijk Visser
S.V. (Siemen) Sleeswijk Visser
Willem de Zwijgerlaan 12, 3116 HX  Schiedam

dhr. Wijers voor: Medisch Contact foto: Herbert Wiggerman
Dr. J.H.L. (Jan Hein) Wijers
Zwingliweg 7, 1185 BX  Amstelveen